VIHAPUHETTA, RASISMIA JA POPULISMIA

 

Mihin olemme menossa? Mikä suomalaista yhteiskuntaa vaivaa, kun keskitämme enemmän voimavaroja rasismiin ja vihapuheeseen ”syyllistyneiden” etsimiseen ja tuomitsemiseen kuin niihin keinoihin, joilla voisimme ratkaista paljon suurempia yhteiskunnallisia ongelmia kuten lapsiperheköyhyys, vanhustenhuolto, työttömyys, yrittäjyys, pienet ja lähes olemattomat eläkkeet, haitta maahanmuutto, koulukiusaaminen, työhyvinvointi, luvattoman huonokuntoinen tieverkko ja peruspalveluiden tasapuolinen tarjonta.

Nykysuomen sanakirjasta löytyy alla olevat määritelmät sanoille rasismi ja populismi

Rasismi = rotusyrjintä, rotukiihkoilu

Populismi = eräs Ranskassa 1. maailmansodan jälkeen syntynyt kansanelämän kuvauksen suunta/ kansansuosion tavoittelu

Sen sijaan sanalle vihapuhe en löytänyt mistään tarkkaa määritelmää, joten määrittelin sen itse

Vihapuhe = keksitty populistinen termi.  Sanaa käytetään silloin kun halutaan vaientaa eriävän mielipiteen esittänyt henkilö, jotta asioista ei voitaisi käydä keskustelua tai olla erimieltä. Pyritään siis rajoittamaan sananvapautta. 

Rasismi ja populismi ovat sanoina kärsineet inflaation niin paljon niitä käytetään tilanteissa, joihin ne eivät merkitykseltään kuulu. Meillä Suomessa ei rasismia sanan varsinaisessa merkityksessä esiinny lainkaan. Populismia sen sijaan on kaikki se millä pyritään saavuttamaan kansan suosiota. Rasismi- ja populismi sanojen käyttöä voi tänä päivänä verrata nuorison harrastamaan ”v-sanan” käyttöön kunhan hoetaan tarkoittamatta mitään.

Sipilän hallitus on koko hallituskauden ajan keskittynyt tekemään leikkauksia ja heikennyksiä tavallisen suomalaisen palveluihin ja toimeentuloon. Nämä säästötoimina lanseeratut kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin suomalaisiin kohdistuneet toimet ovat hallituksen mukaan olleet välttämättömiä. Mitä hyvää näillä toimilla on saavutettu?  Köyhyys ja syrjäytyminen ovat lisääntyneet. Yhteiskuntarauha järkkyy, kun ihmiset ajetaan liian tiukoille. Jos näitä seikkoja voidaan pitää saavutuksina, on hallitus onnistunut toimissaan erittäin hyvin ja voi rinta rottingilla kehua aikaansaannoksiaan.

Neljään vuoteen hallituksen suunnalta ei ole tullut yhtään oikeasti merkittävää ratkaisuesitystä turvapaikan hakijoiden lapsiin ja naisiin kohdistamien raiskausten ja väkivallantekojen vähentämiseksi. Aluksi näitä tekoja pyrittiin jopa vähättelemään ja väittämään yksittäistapauksiksi, joiden perusteella ei ole syytä huoleen. Ainoa puolue, joka on tuonut konkreettisia ratkaisuehdotuksia näihin ongelmiin, on Perussuomalaiset.

Nyt kun eduskuntavaalit ovat lähellä, alkavat jopa keskusta ja kokoomuskin herätä ja lupailla rikoksiin syyllistyneiden turvapaikanhakijoiden karkottamista Suomesta. Ettei vaan kävisi kuten Jyrki Kataisen muinoin vaalien alla Sari sairaanhoitajalle lupaaman 500 euron palkankorotuksen.  Kokoomuksen, keskustan ja SDP:n politiikassa pätee vanha sananlasku ” vaikea se on kahta tehdä luvata ja täyttää.”

 

Saija Granlund

sairaanhoitaja amk

kanasanedustaja ehdokas ps

SaijaGranlund
Perussuomalaiset Lahti
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu